Business Coaching
Baggrund for Bloggen
Handlingsplan

At blive selvstændig har været en lang rejse for mig og det er min egentlige baggrund for bloggen og tanke med den. En rejse, der er startet med spørgsmål som “kan jeg drive min egen virksomhed?”, “Jeg har aldrig drømt om at blive selvstændig, hvorfor står jeg pludselig her?”, “Tør jeg overhovedet bevæge mig derud, hvor jeg ikke ved, om jeg kan bunde?” og “Hvad med indtægten i de perioder, hvor jeg ingen kunder har?”

Jeg vil på ingen måde sige, at livet som selvstændig er en dans på roser, for man sidder jo ofte alene ved sit skrivebord og der er ingen at sige “go weekend” til, eller bare “godmorgen”. Hvis man ikke kan leve med det, så skal man ikke starte op. Min erfaring siger dog, at hvis man selv søger fællesskabet, så er der jo enormt mange enkeltmands virksomheder, som sidder i nøjagtigt samme situation, så der er rige muligheder for at få netop det fællesskab, der betyder noget for en.

Mit projekt som selvstændig

Sjovt nok fortonede usikkerhederne sig, da jeg først havde taget springet. Nu handler det ikke så meget om, at jeg tør, for egentlig er der ikke så meget at være bange for. Jeg er ikke længere bange for, hvad der sker, hvis jeg i en periode ikke har kunder, for vi har klaret at få mad på bordet, selvom jeg ikke tjente penge. Jeg er heller ikke bange for, hvad folk siger, hvis jeg ikke får succes, for jeg har givet min ide en chance og jeg arbejder for, at det kommer til at fungere, så jeg har en hverdag, jeg er glad for og tilfreds med – og jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er.

Som selvstændig er og har projektet hele tiden været 2 ting:

  • at få frihed til at arbejde med de ting, som jeg mener er vigtige i strategi- og marketingarbejdet, hvis man skal cementere sig på markedet – og der sker rigtig meget på det fagområde, jeg kalder mit, i den her tid.
  • at skabe balance mellem mit arbejdsliv og mit privatliv, så der er tid til at skabe fundament for, at mine børn får en solid opvækst med den backup, de har brug for fra mig. Det er i den grad gået op for mig, hvor kort tid jeg får lov at være noget i deres liv og det vil jeg have max ud af. Det betyder ikke, at jeg er super mom og bager og kører og leger hele tiden, men det betyder, at jeg er til stede, når de har brug for mig, og prioriterer at have tid sammen med dem. En frihed jeg ikke altid har haft i mine ansættelsesforhold, fordi der jo skulle præsteres. Det forstod og accepterede jeg fuldt ud – men nu har jeg friheden til at sige, at “i dag vil jeg være sammen med mine børn”.
Få direkte adgang til alle mine pointer som markedsføring, strategi og handlingsplaner

Hvad kan du forvente på Bloggen?

På bloggen deler jeg både mine opture og nedture som selvstændig, fordi jeg håber at kunne sprede budskabet om, at det at lede en virksomhed både byder på sejre og fejltagelser. Og jeg deler gerne, hvad jeg gør for at opnå sejrene og hvordan jeg lærer af fejltagelserne. Men jeg deler også min faglighed – altså den tilgang jeg har til tilrettelæggelse af produkter, prissætning, salgskanaler og kommunikation. Både fordi jeg synes, det er spændende, men også fordi jeg håber, at jeg kan få dig til at kommentere og byde ind med dine erfaringer i relation til specifikke emner.

Min praktiske erfaring med at drive selvstændig virksomhed

Jeg har arbejdet med marketing og strategi i forbindelse med både langvarige forbrugsgoder og fødevarer, og som leverandør til detailhandlen og som indkøber i detailhandlen, så jeg har en solid viden om fysiske produkter.

Min egen virksomhed bygger udelukkende på serviceydelser og på den baggrund har jeg fået et godt fundament for, hvordan man tilrettelægger salget her – og får sine kunder til at gøre det samme. Og som underviser på erhvervsakademiet i både marketing og strategi er jeg efterhånden blevet halv-hård til at formidle min viden, så folk forstår det og kan handle ud fra det på deres egne præmisser.

Jeg forsøger med humor at rette lyset mod netop de steder, hvor man kan have problemer som mindre selvstændig og jeg håber, at du vil føle dig underholdt og får en viden, du kan anvende umiddelbart bagefter.

Gå til Bloggen nu